Yarılanma Etkisi: Bitcoin Piyasasında Neler Değişecek?

Bitcoin, Yeni Rekorunu Kırdı ve Nisan Ayındaki Halving Olayı Dikkatleri Üzerine Çekti Geçtiğimiz hafta Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onaylamasının ardından hareketlendi ve yeni bir rekora ulaştı. Şubat ayında yüzde 50’ye yakın prim yapan Bitcoin, salı günü Kasım 2021’den bu yana ilk kez 69 bin doların […]

Bitcoin Kritigi Geri Cekildi Yeniden Gururlu Yukselis Mi

Bitcoin, Yeni Rekorunu Kırdı ve Nisan Ayındaki Halving Olayı Dikkatleri Üzerine Çekti

Geçtiğimiz hafta Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onaylamasının ardından hareketlendi ve yeni bir rekora ulaştı. Şubat ayında yüzde 50’ye yakın prim yapan Bitcoin, salı günü Kasım 2021’den bu yana ilk kez 69 bin doların üzerine çıkarak yeni rekor seviyesine ulaştı.

Piyasa ise nisan ayında gerçekleşmesi planlanan dördüncü yarılanmaya odaklandı. Bitcoin yarılanması, madencilere verilen ödül miktarının yarı yarıya azaltılmasını ifade eden bir kripto varlık terimi. Bu yarılanma olayı, Bitcoin’in kıtlığını korumak için tasarlandığından, fiyatın arzın düşmesinden faydalanması bekleniyor.

Bitcoin Fiyatı ve Uzmanların Tahminleri

Geçmiş yarılanma olaylarında olduğu gibi, bu sefer de yarılanmanın Bitcoin fiyatını yukarı çekeceği düşünülüyor. Ancak bazı Wall Street uzmanları, bu konuda temkinli. JPMorgan’ın uyarısına göre, yüksek üretim maliyetleri nedeniyle Bitcoin fiyatı 42 bin dolara kadar düşebilir.

Deutsche Bank’tan Jim Reid, kripto varlık sınıfının giderek daha fazla kurumsallaştığını belirtiyor ve yeni ETF’lerin piyasaya girişi ile ilgili olumlu görüşlerini paylaşıyor.

Özetlemek gerekirse, Bitcoin’in nisan ayındaki yarılanma olayı fiyatlar üzerinde belirleyici olabilir. Uzmanların farklı görüşleri olsa da, kripto para piyasasının geleceği üzerine heyecanlı ve belirsiz bir dönem bizleri bekliyor.

Exit mobile version