Brand Week Istanbul Etkinliğinde Yaşananlar: Yeni Siyaset, Yapımcılık ve Marka Kimliği
Haberin Başlıkları
Türkiye’nin Siyasi Yolculuğu: “Türkiye Nereye Gidiyor?”
Brand Week Istanbul’un ikinci gününde düzenlenen oturumlar arasında yer alan “Türkiye Nereye Gidiyor?” başlıklı panelde Siyasal İletişim Danışmanı Gülfem Saydan Sanver, İstanbul Politikalar Merkezi Kıdemli Uzmanı ve Sabancı Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Profesörü Ersin Kalaycıoğlu ve Veri Enstitüsü Kurucusu Bekir Ağırdır bir araya geldi.
Ersin Kalaycıoğlu, Türkiye’nin demokrasiden uzaklaşmaya başladığını belirterek, sultanizme benzerlik gösteren bir dönemden geçtiğimizi ifade etti. Gülfem Saydan Sanver ise popülist iktidarların uygulamalarının muhalefetin sessizliğine neden olduğunu vurguladı. Bekir Ağırdır ise “üç Türkiye” tezine dikkat çekerek, Türkiye’nin içinde bulunduğu karmaşık durumu değerlendirdi.
Yapımcılıkta Yenilikçi Yaklaşım: “Yapımcıların Yeni İşlere İnanması Gerekir”
Zeren Group sponsorluğunda gerçekleşen oturumda oyuncu Giray Altınok, oyuncu ve senarist Kerem Özdoğan ve Zeren Group İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren bir araya geldi. Kerem Özdoğan yapımcıların yeni ve yenilikçi işlere inanması gerektiğine vurgu yaparken, Giray Altınok yapımcılığın risk içeren bir iş olduğunu ve yapımcıların özgün fikirlere destek vermesi gerektiğini belirtti. İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren ise sektördeki eğlenceli atmosferden bahsederek yapımcılık sürecindeki önemli noktalara değindi.
Marka Kimliği ve Yaratıcılık: “Aynılık Denizinin Can Simidi”
Chuck Studios Kurucusu Olaf Van Gerwen, gıda reklamlarında görülen standart görsellerin marka kimliği oluşturmada önemli olduğuna değindi. Markanın özü ve kimliğinin değişmez olduğunu belirten Gerwen, yiyecek ve içecek markalarının bu kimliği kullanarak fark yaratabileceğini vurguladı. Görsel ve yaratıcı anlatımın markanın kimliğiyle bütünleşmesi gerektiğini ifade etti.
Bilim ve Deha: “Boşlukta Duran Dünya”
Brand Week Istanbul’un ikinci gününde Gazeteci Fatih Altaylı ve Bilim İnsanı Celal Şengör’ün katılımıyla gerçekleşen oturum, “Tarihe Yön Veren Dehalar” konusunda bilgi verdi. Antik Yunan’dan günümüze dehanın tanımını inceleyen konuşmacılar, dâhinin doğuşu için özgür düşüncenin önemine vurgu yaptılar. Anaksimandros’un “Dünyamız boşlukta duruyor” önermesinden yola çıkarak dehanın evrimini ve topluma katkılarını ele alan oturum, bilim ve düşünce tarihine ışık tuttu.