Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rekabet, Eğitim ve Teknoloji Üçgeninde Yenilikçi Bir Bakış: 16. Rekabet Kongresi

SEDEFED 16. Rekabet Kongresi: Rekabet, Eğitim ve TeknolojiHaberin BaşlıklarıSEDEFED 16.

SEDEFED 16. Rekabet Kongresi: Rekabet, Eğitim ve Teknoloji

SEDEFED tarafından düzenlenen 16. Rekabet Kongresi

Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak ve sektörlerin gelişimine katkı sunmak amacıyla faaliyet gösteren Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından düzenlenen Rekabet Kongresi, ‘Rekabet, Eğitim ve Teknoloji’ ana temasıyla yapıldı. Üyesi olan 50 sektörel dernek üzerinden 34 sektörde faaliyet gösteren 13 bin işletme ve iş insanına hitap eden SEDEFED’in 20’nci yılının da kutlandığı kongre, Türkiye’nin alanında ilk ve tek kongresi olma özelliği taşıyor.

Açılış Konuşmaları

16.kez düzenlenen ve açılış konuşmalarını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Rekabet Kurulu Üyesi Ayşe Ergezen, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ile SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’in yaptığı kongrede, rekabetçiliğin artmasında eğitim ve teknolojinin önemine dikkat çekildi.

Eğitim ve Teknoloji: Rekabetin Temel Unsurları

Teknolojideki değişim ve küreselleşme dikkate alındığında günümüzde adeta ‘hiper rekabet çağı’nın yaşandığını söyleyen SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, “Değişim hızının giderek arttığı bu dönemde, ayakta kalabilmenin ve fırsatları değerlendirebilmenin anahtarı çevik liderlik özelliklerine sahip yöneticilerden geçiyor. Rekabet artık bir liderlik mücadelesidir. Bu küresel yarışta yalnızca kaynaklara sahip olanlar değil, yenilikçi düşünen, cesur adımlar atan ve eğitimden teknolojik altyapıya kadar her alanda bütüncül bir yaklaşımla ilerleyenler kazanacak” dedi.

Dijitalleşme ve Yeşil Dönüşümün Önemi

Türkiye’nin İsviçre merkezli Uluslararası Yönetim Geliştirme Enstitüsü’nün (IMD) 2024 Dünya Rekabet Gücü Sıralaması’nda 67 ülke arasında 53’üncü sırada yer aldığını hatırlatan Erdem, dijitalleşme ve yeşil dönüşümün önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin rekabetçiliğinin artması için eğitim ve teknolojiye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haber  Birecik'te Öğrenciler Arasındaki Kavga Sonucunda 2 Kişi Yaralandı

İnsana Yatırım: Rekabetin Formülü

Eğitim reformları ve teknolojiyi geliştiren yeteneklerin yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdem, “Rekabet gücümüzü artırmak istiyorsak eğitime daha fazla kaynak ayırmalı ve sistemimizi çağın gerekliliklerine uygun şekilde dönüştürmeliyiz. Teknolojiyi yalnızca kullanan değil, aynı zamanda geliştiren bireyler yetiştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

TÜRKONFED ve TÜSİAD’dan Rekabetçilik Değerlendirmesi

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre çalışan becerilerinde değişim öngörülürken, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye’nin rekabetçiliğini artırmak için eğitim, teknoloji ve yapısal reformlara olan ihtiyacı vurguladılar.

Türkiye’nin Rekabet Gücü ve Gelecek Vizyonu

Sönmez, Türkiye’nin enflasyon, eğitimde dönüşüm ve üretim maliyetleri gibi konularda yapısal reformlar yapması gerektiğini belirtirken, Turan ise yüksek teknolojili üretime geçişin önemine dikkat çekti. Ülkemizin küresel rekabette önemli bir konumda olabilmesi için nitelikli insan kaynağı ve teknolojiyi üretimin merkezine koyması gerektiğini vurguladı.

Yeni bir güç dengesi oluşuyor.

Ülkenin geleceğinde eğitimde nitelikli insan kaynağının artırılması, teknolojiye yatırım yapılması ve sürdürülebilir büyümeyi destekleyen politikaların oluşturulması gerektiğini belirten konuşmacılar, Türkiye’nin rekabet gücünü artırabilmek ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlayabilmek için önemli adımların atılması gerektiğini vurguladılar.

BEKİR ÖZEL

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Erişilebilirlik Ayarlarıyla İlgili YeniliklerHaberin BaşlıklarıErişilebilirlik Ayarlarıyla İlgili YeniliklerEkran OkuyucuBağlantı VurgulaMetni
Sıradaki Haber İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2025