MUĞLA ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ BAKAN YARDIMCISI DR. ÖMER FARUK YELKENCİ’NİN İLK DERSİYLE BAŞLADI
Haberin Başlıkları
Muğla Öğretmen Akademileri’nin açılışı ve ilk ders buluşması, Vali Dr. İdris Akbıyık ve Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Dr. İdris Akbıyık, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, İl Millî Eğitim Müdürümüz Emre Çay, il protokolü, okul idarecileri ile öğretmenler katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni, Muğla Öğretmen Akademileri’nin tanıtımı ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Emre Çay’ın açılış konuşması ile devam etti.
Muğla Öğretmen Akademileri’nin Hedefleri ve Amaçları
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, hızla gelişen teknoloji çağında öğretmenlerin kendilerini devamlı güncellemelerinin gerekliliğine dikkat çekti. Öğretmen Akademileri’nin zorunlu bir program olmadığını vurgulayan Yelkenci, gönüllülük esasıyla kurulduğunu belirtti. Akademiye katılmak isteyen öğretmenlerin kendi branşlarının haricinde farklı alanlardaki akademilere yönelmelerinin kişisel ve mesleki yaşamlarına değerli katkılar sağlayacağını belirtti.
Öğretmenlerin Eğitim Hayatı
Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, “Öğretmen Akademileri’nin birinci amacı, öğretmenlerimizi bulundukları çevrenin dışına çıkarıp ruhu olan mekanlarda duayen, üstat, erbap diye nitelendirdiğimiz insanlarla belli bir yöntem dahilinde karşılıklı etkileşimde bulunmalarını sağlamaktır. Öğretmenlerimizi bulunduğu çevrenin dışına çıkararak ne kadar çok kültür alanından, mekândan ve insandan beslenmelerini sağlarsak öğretmenlerimiz o insanların, o mekânların yaşanmışlığını kendi yaşantılarına transfer ederek kendi iç dünyalarını, düşünce dünyalarını büyütmüş olurlar.” şeklinde konuştu.
Muğla Öğretmen Akademileri ve Faaliyet Alanları
Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Öğretmen Akademileri, Muğla’da “Edebiyat”, “Şehir ve Kültür”, “Müzik”, “Biyografi” alanlarında faaliyetlerini yürütecek. Bu akademilerde gerçekleştirilecek eğitimlerde, öğretmen ve yöneticiler, alanında bilgi ve beceriye sahip uzmanlarla tarihi ve kültürel mekânlarda buluşacak.