MEB Personel Genel Müdürü Çiftçi, Eğitim ve Yöneticilik Konularında Açıklamalarda Bulundu
Haberin Başlıkları
Eğitimde ve yöneticilik konularında önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent ÇİFTCİ, öğretmenlerle gerçekleştirdiği toplantıda çok sayıda konuya değindi. Açıklamalarıyla ilgili detaylar şu şekilde:
Öğretmenlik Kariyer Basamakları ve Maaşlar
Özellikle öğretmenlik kariyer basamaklarının devreye girmesi ve öğretmenlere uzman öğretmenlik ile başöğretmenlik tazminatları ödenmesi sonrasında, şube müdürlerinin maaşlarının düşük kalması konusuna da değinen Çiftçi, bu durumla ilgili Kayseri’de öğretmenlerle bir araya geldi. Şube müdürlerinin maaşlarının iyileştirilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Öğretmenlerin, ‘Meslek kanunu ile müdürlerin mali haklarına düzenleme getirilecek mi?’ sorusuna karşılık, Çiftçi, şube müdürleri, il ve ilçe müdürlerinin maaşlarının düşük kalması durumunda ek ders verilmesi gibi düşüncelerinin olduğunu ancak Maliye Bakanlığının bu talebe sıcak bakmadığını ve reddettiğini belirtti. Maliye Bakanlığı, eşit işe eşit ücret mantığı gereği bu talebi kabul etmedi.
Yöneticilik ve Uzman Öğretmenlik
Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında iyileştirmeler yapılması düşüncesiyle uzman ve başöğretmenlik unvanlarının kullanma hakkı tanınacağını belirten Çiftçi, bu konudaki düzenlemeleri açıkladı.
Yönetici Atama Yönetmeliği
Yönetici atama ile ilgili olarak Çiftçi, yönetici atama yönetmeliğinin tamamlandığına dair bilgi verdi.
Ek 1 ve Ek 2 Sadeleştirme
Ek 1 ve Ek 2 için sadeleştirme yapıldığını belirten Çiftçi, her okulun şartlarının farklı olabileceğini ve bu nedenle her okulda çalışanın eşit olacağı şartların getirildiğini ifade etti.
Okul Müdürlerinin Rotasyonu
Okul müdürlerinin rotasyon süresinin 4+4 olarak devam edeceğini belirten Çiftçi, bu konudaki netlik konusunda açıklamalarda bulundu.
İl Dışı Atama Hakkı
İl dışına giden okul idarecilerinin mağdur olmaması adına il dışı atama hakkı getirileceğini belirten Çiftçi, bu konuda yapılacak atamalar hakkında bilgi verdi.
Öğretmenlik Meslek Kanunu
Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında şiddetin önlenmesi adına yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Çiftçi, eğitimcilerin şiddetle ilgili cezalarının hafifletilmeyecek, ertelenmeyecek ve hapis cezası olarak uygulanacağını belirtti.