Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

E-Ticarette Yüksek Komisyon Oranları Enflasyonu Körüklüyor

TESK Genel Başkanı: E-ticaret

TESK Genel Başkanı: E-ticaret Komisyon Oranları Enflasyonu Körüklüyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, e-ticarette yüksek komisyon oranları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Palandöken, bazı e-ticaret platformlarındaki yüksek komisyon oranlarının enflasyondaki artışta etkili olduğunu belirtti.

“E-ticaret maliyetli bir çağdaşlık”

Palandöken, e-ticaretin maliyetli bir çağdaşlık olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “E-ticaretteki yüksek komisyon oranları fiyatları etkiliyor ve vatandaşın ürünleri daha pahalıya satın almasına neden oluyor. Bu durum da enflasyonu körükleyen bir etken haline geliyor. E-ticaret elbette çağdaşlığı temsil ediyor ancak maliyeti de oldukça yüksek. Esnafın kazancından çok bu hizmeti sunanlar kazanıyor. Komisyon oranları yüzde 16-18 seviyesinden yüzde 33-35’e kadar çıktı. Bu da fiyat artışlarına ve enflasyona katkı sağlıyor.”

“E-ticaret komisyon oranlarına taban ve tavan uygulaması getirilmeli”

Bendevi Palandöken, enflasyonu düşürmek için e-ticaret komisyon oranlarına taban ve tavan uygulaması getirilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken şunları kaydetti: “Özellikle yeme içme sektöründe faaliyet gösteren esnafımız için e-ticaret hayati önem taşıyor. Ancak yüksek komisyon oranları nedeniyle esnaf zor durumda kalabiliyor. Bu nedenle komisyon oranlarına taban ve tavan sınırlamaları getirilerek fiyatların belirlenmesi önemlidir.”

“E-ticarete girmeyen esnafın ayakta kalması mümkün değil”

Palandöken, e-ticaretin esnaf için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Esnafın rekabet edebilmesi ve ayakta kalabilmesi için e-ticarete girmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Ancak yüksek komisyon oranları nedeniyle esnafın karlılığı azalıyor. Bu durumu düzeltmek ve enflasyonu kontrol altına almak için komisyon oranlarına düzenlemeler getirilmelidir.”

İlgili Haber  Türkiye’nin Brüt Borç Stoku 8,6 Trilyon Lira - Diken

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Türkiye’nin CDS’i 250 Baz Puanın
Sıradaki Haber Dış Finansmana Erişim Kolaylaşıyor.