Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dezavantajlı Çocukların Temel Yeterliliklerinin Desteklenmesi Şart – Son Dakika Eğitim Haberleri

Eğitim Sistemine Yönelik Politika Analistinden ÖnerilerHaberin BaşlıklarıEğitim Sistemine Yönelik Politika

Eğitim Sistemine Yönelik Politika Analistinden Öneriler

Türkiye’deki Eğitim Sistemi ile İlgili Öneriler

Eğitim Reformu Girişimi (ERG) politika analisti Özgenur Korlu, Türkiye’deki eğitim sisteminin geleceğe hazırlanması için çeşitli önerilerde bulundu. Korlu, okulöncesi eğitimin 3-5 yaş için zorunlu olması, 3 yaş altında nitelikli bakım politikalarının başlatılması, ikili eğitimin sonlandırılması, eğitimden erken ayrılmanın önüne geçilmesi, öğretmen açığı ve norm fazlasının ortadan kaldırılması, okullar arası başarı ve imkân farklılıklarının azaltılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’deki Eğitimde Aşılmamış Bariyerler

Özgenur Korlu, Türkiye’de hala aşılmamış bariyerler bulunduğunu ifade ederek, PISA verilerine göre temel yeterliliklere sahip olmayan öğrencilerin oranının yüzde 18.5 olduğunu vurguladı. Bu durumun, her beş öğrenciden birinin temel yeterliklere sahip olmaması anlamına geldiğini belirten Korlu, sosyal ve duygusal becerilere ilişkin olumlu öz değerlendirmelere sahip öğrencilerin her zaman en yüksek ortalama sahip olmadığını söyledi.

Eğitimde Dayanıklı Sistemlere Sahip Ülkeler

Korlu, PISA 2022 verilerine göre Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Litvanya’nın dayanıklı eğitim sistemlerine sahip olduğunu belirtti. Bu ülkelerin uyguladığı temel politikaları açıklayan Korlu, afetlere hazırlık, bütünsel eğitim sistemine yönelik uygulamaların yaygın olması ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap veren okul ortamlarının oluşturulmasının öncelikli olduğunu aktardı.

Türkiye’deki Eğitimde Acil Müdahale Gerektiren Sorunlar

Korlu, Türkiye’de eğitim sisteminde sosyoekonomik durumun eğitime etkileri ve okul aidiyeti sorunlarının acil müdahale gerektiren alanlar olduğunu belirtti. Alt gelir gruplarındaki öğrencilerin bile OECD ortalamasından daha yüksek performans gösterdiğini ancak genel performansın düşük kalmasının nedeninin bu grupların fazlalığı olduğunu söyledi. Türkiye’deki okul aidiyetinin düşüklüğünü de vurgulayan Korlu, okulların öğrenciler için cazip hale getirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

İlgili Haber  Tika’dan Pakistan’daki En Büyük Eğitim Hastanesine Destek

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümüne
Sıradaki Haber Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Yeni Doktorlar Eklendi – Uşak Egem TV