Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Tehlikesi: Alınması Gereken Önlemler Selçuk Efes Kent Belleği’nde Tartışıldı

Selçuk Efes ve Çevresinde

Selçuk Efes ve Çevresinde Deprem Tehlikesi ve Alınması Gereken Önlemler

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ayasuluk Söyleşileri’nde Konuştu

Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen Ayasuluk Söyleşileri’nin ikinci gününde, “Selçuk Efes ve Çevresinin Deprem Tehlikesi ve Alınması Gereken Önlemler” başlıklı söyleşi Prof. Dr. Hasan Sözbilir tarafından gerçekleştirildi. Söyleşide, Türkiye’nin deprem tehlike kaynakları, deprem zararlarının ana nedenleri ve alınması gereken tedbirler ele alındı. Efes Selçuk ve çevresinde deprem tehlikesini oluşturan kaynaklar ve gelecekteki deprem potansiyeli ile Efes Antik Kenti’nde bulunan deprem izleri üzerine yapılan araştırmalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

6 Şubat Depremleri ve Aldığı Dersler

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Şubat depremlerinden sonra ülke genelinde depremle ilgili çalışmaların arttığını belirtti. Deprem öncesi yerin nasıl sarsılacağının ölçülebildiği, statik projelerin deprem kaynaklı can kaybını önleyebileceği, yangın önlemlerinin geliştirildiği bilgilerine yer verdi. 6 Şubat depreminin Türkiye’de ender görülen bir mekanizmayla gerçekleştiğini vurguladı.

Selçuk Efes ve Çevresindeki Deprem Tehlikesi

Türkiye Deprem Tehlike Haritası’na göre, Efes Selçuk bölgesinin deprem tehlikesi yüksek olduğu kaydedildi. Son depremlerden alınan derslerle, fay hatlarının incelendiği ve gelecekteki depremlere yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Çok Disiplinli Bilimsel Araştırma Projesi

Antik kentlerde deprem çalışmaları yapmak üzere farklı alanlardaki bilim insanlarının bir araya geldiği belirtildi. Çok Disiplinli Bilimsel Araştırma Projesi ile antik kentlerdeki deprem izleri incelenerek geçmişteki depremler üzerine araştırmalar yapıldığı ifade edildi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, tüm Türkiye özelinde afet kaynaklarının belirlendiği ve risk analizlerinin yapıldığı İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında bilgi verdi. Efes Selçuk’un doğal afet tehlikeleri ve planlanan eylemler hakkında da detaylı açıklamalar yapıldı.

İlgili Haber  Öğrenci Arkadaşını 108 Bin Tl Dolandıran Şahıs Tutuklandı!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Uşak Üniversitesi Çevre Dostu Kampüsleriyle
Sıradaki Haber Uşak Üniversitesi, Prestijli İlk 500 Üniversite Listesinde Yer Aldı