Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü Batman Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı Arasında İmzalandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi işbirliğiyle düzenlenen Siber Vatan Programı kapsamında Batman Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında “Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Protokol çerçevesinde 40 üniversite öğrencisine siber güvenlik eğitimi verilmeye başlandı. Türkiye’nin siber sınırlarını korumayı amaçlayan program 18 ay sürecek. Öğrencilere siber güvenlik uzmanlığına hazırlık, sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, malware analizi ve web güvenliği konularında eğitimler veriliyor.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye’nin siber vatan unsurlarına “siber muhafızlar” yetiştirdiklerini belirtti. Protokol kapsamında başlayan eğitimlerle ülkenin siber güvenliğine katkı sağlayacaklarını vurguladı.
Ülkenin siber güvenliğine katkı sağlamak amacıyla yapılan bu uzun soluklu eğitim programı, başarılı olan öğrencilerin HAVELSAN, ASELSAN gibi şirketlerde istihdam edilerek ülke savunmasına destek olmalarını hedefliyor.
DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kadir Öz ise siber vatanı tehditlere karşı korumak için çalıştıklarını belirtti. Öğrencilerin eğitiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi aracılığıyla staj yapacağını ve çeşitli sektörlerde istihdam edileceğini ifade etti.
Bu stratejik eğitimle gençlerin nitelikli meslek sahibi olmasını hedeflediklerini söyleyen Öz, Türkiye’nin siber güvenliğine katkı sağlayacak yetişmiş elemanların önemine vurgu yaptı.