Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam
KriptoBoss.com

Aydın’da 187 Okula İmam ve Müezzin Ataması Yapıldı.

MEB, Efeler İlçesi Okullarına

MEB, Efeler İlçesi Okullarına Manevi Danışman Görevlendirmeleri Hakkında Soruşturma Altında

MEB’nin İlk Açıklamaları ve İddialar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Çağdaş Eğitim Destekleri (ÇEDES) projesi kapsamında, Aydın’ın Efeler ilçesinde bir dizi görevlendirmeye imza attı. 57’si imam, 49’u Kuran kursu öğreticisi, 25’i müezzin ve 1’i din hizmetleri uzmanı olmak üzere toplam 132 kişi, manevi danışman olarak 100’den fazla okula görevlendirildi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ise, Eğitim-İş sendikasının başvurusu üzerine yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, protokol maddesi olmadığını ve bu iddiaların değerler eğitimine yönelik bir karalama kampanyası olduğunu öne sürdü. Dönemin Genel Müdürü Nezir Gül de, 7 Temmuz’da Eğitim-İş’e gönderdiği yazıda, herhangi bir personel görevlendirmesinin mümkün olmadığını iddia etti.

Gerçeklerin Ortaya Çıkışı

Ancak, yapılan araştırmalar sonucunda, bakanlığın resmi yazısından aylar önce, 15 Mayıs tarihinde Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz imzasıyla kaymakamlığa gönderilen bir yazı ile görevlendirmelerin gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bu yazıda, ÇEDES Projesi kapsamında müftülüğün belirlediği din görevlilerinin belirlenen okullarda görevlendirilmesi talep edildi ve kaymakamlık tarafından ertesi gün onaylandı.

Meclis’e Taşınan Sorular

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, konuyu Meclis’e taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yazılı soru önergesi sundu. Karakoz, bakanlığın açıklamaları ile gerçekler arasındaki çelişkiyi vurgulayarak, ÇEDES Projesi’nin laik eğitim sistemine zarar verdiği ve anayasaya aykırı olduğu iddialarını dile getirdi.

Soru Önergesi İçeriği

Milletvekili Karakoz’un soru önergesinde şu sorular yer almaktadır:

  • Bakanlık olarak ‘atama ve görevlendirme yapılmadı’ demenize rağmen müftülük tarafından okullara atanan manevi danışmanları nasıl açıklayacaksınız?
  • ÇEDES projesi ülke genelinde kaç okulda uygulamaya konuldu?
  • 132 manevi danışmanın görevlendirildiği resmî belgelerle ortadayken neden hâlâ görevlendirme yapılmadı deniliyor?
  • ÇEDES Projesi’nin anayasaya, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ve bakanlık mevzuatına aykırı olduğu bilindiği halde neden bu projede ısrar ediliyor?
  • ÇEDES Projesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı, okullardaki eğitim sistemine mi müdahale etmek istiyor?
  • ÇEDES Projesi’nin laik eğitim sistemine zarar verdiği ortadayken, eğitimden sorumlu bir bakan olarak tarikatları sivil toplum kuruluşu olarak göstermeniz ve laiklik karşıtı o kuruluşlarla yeni protokoller imzalayacağız demenizden kaynaklı tepkilere son vermek için istifa etmeyi neden düşünmüyorsunuz?
İlgili Haber  Öğrenci Servis Şoförlerine ve Rehber Personele Eğitim Verildi

Kaynak: Haber Merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Millî Eğitim Akademisi Kuruluyor: Öğretmenlik
Sıradaki Haber Meclis Kararıyla MEB, Öğretmenleri Yeniden Eğitecek! Yeni Dönem Başlıyor.