MEB ve Diyanet İşleri Başkanlığı Ortaklığıyla Hafızlık Projesi Tamamlandı
Haberin Başlıkları
47 Kız Öğrenci Hafızlık İcazetini Aldı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’ kapsamında Fatih Gülsüm Hanım İhya Kız Kuran kursundan 47 kız öğrenci hafızlık icazeti aldı.
MEB ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile hayata geçirilen proje kapsamında öğrenciler, hem örgün eğitim hem de hafızlık eğitimi aldılar.
Hafızlık İcazetleri Haliç Kongre Merkezi’nde Verildi
Fatih Müftülüğüne bağlı kursta üç yıl süren eğitimin ardından 47 kız öğrenci, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle hafızlık icazetlerini aldı.
Fatih Gülsüm Hanım İhya Kız Kur’an Kursu hafızeleri, Reisü’l Kurra Vekili Talip Akbal Hoca’nın elinden şehadetname belgelerini aldılar.
İhya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı’ndan Açıklama
İhya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Yıldırım, Akit Tv’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Osmanlı geleneğinde demir hafız diye bir ifade var literatürümüzde. Biz bunu ihya edelim, gerçekleştirelim diyerek elhamdülillah hayalimizi, özlemimizi gerçekleştirdik.
Tek celsede hafızlık. Yani, tek oturuşta sabah namazında Fatiha’dan başlıyor, yatsı namazında Nas’tan çıkan bir hafızlıkla birlikte bunlar icazet almayı hak ettiler.”
Projenin Amaçları
MEB ve Diyanet’in birlikte yayınladığı ‘Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Uygulama Usul ve Esasları’na göre projenin amacı şu şekildedir:
“Bu proje, örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesini, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesini amaçlamaktadır.
Bu kapsamda Okul-Kur’an kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’yle:
- Hafızlık eğitiminin ortaokul düzeyinde yapılması
- Hafızlık eğitimini erken kolay ve kalıcı hâle getiren erken yaş avantajından yararlanılması
- Öğrencilerin hafızlık eğitimi için ilgi, istidat ve kabiliyeti olanlar arasından seçilmesi
- Hafızlığa 5. sınıfta başlanması, 6. sınıflarda tamamlanması, 7. ve 8. sınıflarda pekiştirilmesi
- Öğrencilerin, okul ortamından, aileden ve sosyal çevreden uzak kalmadan örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak hafızlık eğitimi alması
- Millî, manevi, ahlâkî, kültürel ve insani değerlerin içselleştirilmesinde Kur’an ayetlerinin anlamından ve hafızlık eğitiminin kazanımlarından yararlanılması
- Öğrencilerin, ortaokul düzeyinde din eğitim ve öğretimi ile ilgili temel becerileri edinmeleri ve Kur’an’ın ana konuları hakkında bilgi sahibi olması
- Hafızlık eğitimi sürecinde çeşitli sosyal-kültürel etkinliklerle öğrencilerin kişisel becerilerinin ve sosyal yeteneklerinin geliştirilmesi
- Öğrencilerin hafızlık eğitimi vesilesiyle kazandıkları çalışma disiplini, zaman yönetimi gibi becerilerinin geliştirilmesi ve pekiştirilmesi
- Hafızlık eğitimi için ayrılan bir yıllık sürenin daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılması
- Öğrencilerin bir üst öğrenime akademik açıdan hazırlanması ve hazırbulunuşluklarında bir mahrumiyet yaşanmaması
- Akademik öğrenme açısından velilerin beklentilerinin karşılanması, hedeflenmektedir.
Diğer Haber Başlıkları
Ali Erbaş ‘ilim irfan yolu’na baktı, dört-altı yaş Kur’an kurslarını gördü
Diyanet’ten ‘Mum dibini ışıtır’ projesi: İmamların eşlerini eğitecek
MEB: Mekke ve Medine’deki Türk okulları yeniden açılacak
Diyanet’e beş yıl için 550 milyar liralık bütçe
Aileyi tehdit eden risklere karşı Diyanet’le birlikte strateji belirlenecek