Yeni Düzenleme İle 81 İlde Sömestr Sonrası Okullarda Değişiklikler Olacak!

Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi Bütüncül Eğitim Yapılandırması İle GüncellendiHaberin BaşlıklarıEğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi Bütüncül Eğitim Yapılandırması İle GüncellendiFarklı Zümrelerde Disiplinler Arası YaklaşımDers Ziyaretleri İle Tecrübe PaylaşımıDisiplinler Arası Yaklaşımın GüçlendirilmesiOrtak Çalışmaların Takvime BağlanmasıÖğrenci Gelişiminin TakibiOrtak Sınavlarla İlgili Görevler Farklı Zümrelerde Disiplinler Arası Yaklaşım Okullardaki eğitim kurulları ve zümrelerin oluşturulmasına yönelik temel ilkeler ve işlevleri […]

Yeni Duzenleme Ile 81 Ilde Somestr Sonrasi Okullarda Degisiklikler Olacak

Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi Bütüncül Eğitim Yapılandırması İle Güncellendi

Farklı Zümrelerde Disiplinler Arası Yaklaşım

Okullardaki eğitim kurulları ve zümrelerin oluşturulmasına yönelik temel ilkeler ve işlevleri düzenleyen Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi’nde yapılan güncelleme, “bütüncül eğitim yaklaşımı” doğrultusunda çeşitli düzenlemeleri içeriyor. Bu güncellemeyle, öğretmenler arasındaki işbirliği desteklenerek eğitim süreçlerinin daha etkili bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Ders Ziyaretleri İle Tecrübe Paylaşımı

Yeni düzenleme kapsamında, aynı zümre öğretmenleri birbirlerinin derslerini izleyebilecek ve tecrübe paylaşımında bulunabilecek. Bu sayede iyi uygulama örneklerinin okul genelinde yaygınlaştırılması ve öğretmenler arasındaki işbirliği artırılacak.

Öğretmenlerin ders ziyaretleri yaparak tecrübelerini artırmaları ve birbirlerine destek olmaları sağlanacak. Bu uygulama, öğretmenlerin bilgi alışverişini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Disiplinler Arası Yaklaşımın Güçlendirilmesi

Eğitim süreçlerinde farklı alanlardaki zümre öğretmenlerinin işbirliğinin artırılmasına yönelik olarak, disiplinler arası yaklaşımın güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu sayede öğrencilerin öğrenme süreçleri disiplinler arası bir perspektifle ele alınacak ve kalıcı öğrenme hedeflenecek.

Ortak Çalışmaların Takvime Bağlanması

Zümreler arası yapılacak ortak çalışmaların takvime bağlanarak uygulanması, ülke genelinde uygulama birliğini sağlayacak. Bu sayede eğitim süreçlerinin standardize edilmesi ve etkili bir şekilde yönetilmesi sağlanacak.

Öğrenci Gelişiminin Takibi

Zümreler, öğrencilerin gelişim düzeylerini takip edecek ve akademik/sosyal gelişimlerine yönelik planlamalar yapacak. Öğrencilere yönelik önleme, müdahale ve yönlendirme çalışmaları da zümrelerce planlanacak ve yürütülecek.

Ortak Sınavlarla İlgili Görevler

Yönergeye yeni eklenen hükümlerle, zümrelerin ortak sınavlar sonrasında öğrenci başarısını ölçmesi, sınav analizleri yaparak öğrencilerin eksikliklerini belirlemesi ve eylem planları hazırlayarak uygulaması sağlanacak. Bu sayede öğrenci başarısının değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için etkili bir sistem oluşturulacak.

Exit mobile version