Yabancı Okulların Kabul Edilmemesine Karar Verildi! 12 Okul Yasal Dayanaktan Uzak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Yabancı Okulların Durumunu DeğerlendirdiHaberin BaşlıklarıMilli Eğitim Bakanı Tekin, Yabancı Okulların Durumunu DeğerlendirdiFransız ve Alman Okulları Türk Öğrenci Kabul EtmiyorYasal Dayanaksız 12 Yabancı Okula Yönelik İncelemeUluslararası Sözleşmelerin Önemi Fransız ve Alman Okulları Türk Öğrenci Kabul Etmiyor Fransız Milli Eğitim Bakanlığı ve Yurt dışı Fransız Eğitim Ajansı (AEFE) tarafından yönetilen ve Türkiye’deki Fransız […]

Yabanci Okullarin Kabul Edilmemesine Karar Verildi 12 Okul Yasal Dayanaktan

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Yabancı Okulların Durumunu Değerlendirdi

Fransız ve Alman Okulları Türk Öğrenci Kabul Etmiyor

Fransız Milli Eğitim Bakanlığı ve Yurt dışı Fransız Eğitim Ajansı (AEFE) tarafından yönetilen ve Türkiye’deki Fransız elçiliğine bağlı Ankara’daki Charles de Gaulle ve İstanbul’daki Pierre Loti liselerinin ardından, Alman Büyükelçiliği’ne bağlı Ankara’daki Ernst-Reuter Schule Okulu, yeni eğitim öğretim yılında Türk öğrencileri kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

Yasal Dayanaksız 12 Yabancı Okula Yönelik İnceleme

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara değindi. Ankara’daki Ernst Reuter Okulu’nun Türk pasaportlu yeni öğrenci kabul etmeme kararının yasal bir dayanağının olmadığını belirten Tekin, Fransa’nın benzer politikalar izlediğini ve Türk öğrencilerin çoğunluğunu oluşturmasına rağmen sadece Fransız öğrencilere yönelik okullar açtığını vurguladı.

Uluslararası Sözleşmelerin Önemi

Bakan Tekin, 18 Nisan 1961 tarihli Viyana Sözleşmesi’ne atıfta bulunarak, bu tür yabancı okullarda sadece büyükelçilik çalışanlarının çocuklarının eğitim görmesi gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, yasal dayanağı olmayan 12 yabancı okulun uluslararası sözleşmelerle düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Bu çerçevede, Türkiye’nin Fransa ve diğer ilgili ülkelerle görüşmeler yürüttüğünü ve uluslararası sözleşmelerin yapılmasını arzu ettiğini belirtti.

Exit mobile version