Üniversite Öğrencileri Fabrika Atıklarıyla Dev Mozaik Eseri Oluşturuyor

Türkiye’deki Üniversitelerin Seramik Bölümleri Mozaik Projesi Türkiye’deki Üniversitelerin Seramik Bölümleri Mozaik ProjesiHaberin BaşlıklarıTürkiye’deki Üniversitelerin Seramik Bölümleri Mozaik ProjesiÜniversitelerin İşbirliğiMozaik Eserin YapımıTasarım ve Seçim SüreciProjenin DeğerlendirilmesiGelecek Adımlar ve Montaj PlanıAnahtar Kelimeler: Türkiye, Zeytin, Sanat, Çevre, Kültür Sanat, Güncel, Haberler Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi […]

Twitter




Türkiye’deki Üniversitelerin Seramik Bölümleri Mozaik Projesi

Türkiye’deki Üniversitelerin Seramik Bölümleri Mozaik Projesi

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ işbirliğinde “Seramik Mozaik Yüzey Kaplama” projesi başlatıldı. Proje, fabrika atık malzemelerini kullanarak belediye hizmet binasının dış duvarları için tasarlanan “zeytin” temalı dev mozaik eseri tamamlamayı hedefliyor.

Üniversitelerin İşbirliği

Çeşitli üniversitelerin seramik bölümlerinden öğrenci ve akademisyenlerin oluşturduğu 96 kişilik proje ekibi, dev mozaik eser üzerinde birlikte çalışıyor. Proje, ÇOMÜ’nün yanı sıra diğer üniversitelerin de katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Mozaik Eserin Yapımı

Mozaik eserin yapımı, Kaleseramik firmasına ait Atölye Kale ve ÜR-GE departmanlarında sürdürülüyor. Eserin yapımında kullanılan malzemenin büyük bir kısmı fabrika atık malzemelerinden elde ediliyor.

Tasarım ve Seçim Süreci

Mozaik deseni için 21 farklı tasarım arasından bir seçim yapıldı. ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Yeşim Zümrüt, projenin tasarım süreci hakkında detaylı bilgi verdi.

Projenin Değerlendirilmesi

Projede kullanılan malzemelerin büyük bir kısmının geri dönüşümü sağlandığı için projenin çevre dostu bir yaklaşım olduğunu belirten Prof. Dr. Zümrüt, proje sayesinde atık malzemelerin sanat eserine dönüştürülerek kente değer kattığını vurguladı.

Gelecek Adımlar ve Montaj Planı

Proje kapsamında planlanan montajın haziran ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Tamamlandığında, mozaik eser, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası’nın kent meydanına bakan duvarlarına monte edilecek.

Anahtar Kelimeler: Türkiye, Zeytin, Sanat, Çevre, Kültür Sanat, Güncel, Haberler


İlgili Haber  Burdur Yüksek Öğretim Vakfı Kuruluş Süreci
Exit mobile version