Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Güneş Enerji Santrali İle Elektrik Üretiyor ve Tasarruf Sağlıyor
Haberin Başlıkları
Üniversite, Doğaya Duyarlı Enerji Üretimine Öncülük Ediyor
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, hizmet binasının çatısına kurduğu güneş enerji santrali (GES) sayesinde ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 52’sini kendisi üreterek büyük bir ekonomik tasarruf sağlıyor.
Üniversitenin çevreye duyarlı yaklaşımı, fosil yakıt kullanımını azaltarak küresel ısınmanın minimum seviyeye indirilmesine yardımcı oluyor. Kurulu güneş enerji santrali, yıllık 1 milyon liradan fazla tasarruf sağlayarak çevreci bir yaklaşım sergiliyor.
Üniversite Rektörü: “Yüzde 52’sini Güneş Enerji Santralinden Üretmiş Olacağız”
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, yaptığı açıklamada, “Elektrik ihtiyacının yüzde 52’sini kendisi üretmek için güneş enerjisi santralini devreye aldıklarını ve bu yatırımın 3,5 milyon TL’lik bir bütçeyle gerçekleştiğini” belirtti. Ayrıca, küresel ısınmanın etkilerini minimum seviyeye indirmek adına böyle bir yatırımın önemine vurgu yaptı ve güneş enerjisiyle elektrik üretiminin çevreye olumlu etkilerine dikkat çekti.
Bu yenilikçi proje, üniversitenin çevreye duyarlılığını ve yenilenebilir enerjiye olan katkısını kanıtlıyor. Güneş enerjisi santralinin devreye alınmasıyla, üniversite kendi elektrik ihtiyacının yüzde 52’sini karşılayarak doğaya saygılı ve sürdürülebilir bir enerji üretimine öncülük ediyor.