Tesla Otonom Sürüş Testi Başarısızlıkla Sonuçlandı

Sigorta Sektörü IIHS Araştırmasına Göre Destekli Sürüş Sistemleri Güvenlik Açısından EtkisizHaberin BaşlıklarıSigorta Sektörü IIHS Araştırmasına Göre Destekli Sürüş Sistemleri Güvenlik Açısından Etkisiz2 Sistem Marjinal Durumda“Sistemler Kötü Kullanımı Önlemek İçin Yetersiz” Sigorta sektörünün güvenlik araştırma kolu olan IIHS, kaza verilerine dayanarak yaptığı araştırmada 9 otomobil üreticisinin 14 destekli sürüş sistemi kendi geliştirdiği standartlara göre değerlendirdi. Elde […]

Tesla Otonom Surus Testi Basarisizlikla Sonuclandi

Sigorta Sektörü IIHS Araştırmasına Göre Destekli Sürüş Sistemleri Güvenlik Açısından Etkisiz

Sigorta sektörünün güvenlik araştırma kolu olan IIHS, kaza verilerine dayanarak yaptığı araştırmada 9 otomobil üreticisinin 14 destekli sürüş sistemi kendi geliştirdiği standartlara göre değerlendirdi. Elde edilen verilere göre, otomatik pilot veya diğer destekli sürüş sistemlerinin güvenlik açısından faydalı olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunamadı.

IIHS Başkanı David Harkey, yaptığı açıklamada, “Sigorta hasar verilerini inceleyebiliyoruz. Bu sistemlere sahip olan ve olmayan araçları inceleyebildik ve daha gelişmiş sistemlerin kazaları azaltmadığı sonucuna vardık” dedi. Ancak, otomatik acil fren sistemlerinin arkadan çarpmaları yüzde 50, bir aracın yayaya çarpmasını da yüzde 30 azalttığına dair kanıtlar bulunduğunu belirtti.

2 Sistem Marjinal Durumda

IIHS’nin test ettiği sistemler arasından yalnızca Lexus LS hibrit sedan araçlarında sunulan Gelişmiş Sürüş özelliğine sahip Lexus Teammate’in güvenilir olduğu sonucuna varıldı. Test edilen sistemlerden General Motors’un GMC Sierra’daki Super Cruise’u ve Nissan’ın elektrikli aracı Ariya’daki ProPilot ve Navi-link sistemleri “marjinal” olarak değerlendirildi. Nissan, Tesla, BMW, Ford, Genesis, Mercedes-Benz ve Volvo ise “zayıf” olarak derecelendirildi. Hiçbir sistem en üst seviye olan “iyi” derecesini alamadı.

“Sistemler Kötü Kullanımı Önlemek İçin Yetersiz”

David Harkey, “Destekli sürüş sistemlerinin çoğu, kötü kullanımı önlemek ve sürücülerin dikkatini vermemesi için yeterli önlemler içermiyor” ifadelerini kullandı. Harkey, otomobil üreticilerinin sürücüleri ne kadar yakından izledikleri ve sürücülerin dikkatini vermemesi durumunda araçların ne kadar hızlı uyarı verdiği gibi standartlara uymalarını sağlamak amacıyla yeni derecelendirmeler belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version