Teknoloji Şirketleri 2 Ayda 49 Bin 736 Kişiyi İşten Çıkardı

Teknoloji Şirketlerinde İşten Çıkarmalar Devam Ediyor: Yapay Zeka Etkili OluyorHaberin BaşlıklarıTeknoloji Şirketlerinde İşten Çıkarmalar Devam Ediyor: Yapay Zeka Etkili OluyorTeknoloji Şirketlerindeki İşten Çıkarmalar Azalmaya Devam EdiyorSektörel Bazda İşten ÇıkarmalarYapay Zeka İşten Çıkarmalarda Etkili Teknoloji Şirketlerindeki İşten Çıkarmalar Azalmaya Devam Ediyor 2020 yılında başlayan Covid-19 salgını etkisiyle teknoloji dünyasındaki işten çıkarmalar azalarak da olsa devam ediyor. […]

Teknoloji Sirketleri 2 Ayda 49 Bin 736 Kisiyi Isten Cikardi

Teknoloji Şirketlerinde İşten Çıkarmalar Devam Ediyor: Yapay Zeka Etkili Oluyor

Teknoloji Şirketlerindeki İşten Çıkarmalar Azalmaya Devam Ediyor

2020 yılında başlayan Covid-19 salgını etkisiyle teknoloji dünyasındaki işten çıkarmalar azalarak da olsa devam ediyor. Google, Microsoft ve Amazon gibi dev şirketler de bu yıl içinde işten çıkarmalara devam ettiler.

Layoffs.fyi verilerine göre, yılın ilk 2 ayında 191 teknoloji şirketi 49,736 kişiyi işten çıkardı. Geçen yılın aynı döneminde ise yaklaşık 130,000 kişi işten çıkarılmıştı. İşten çıkarmalar, geçen yılın aynı dönemine göre %61 azaldı ve 2023 yılında ise toplam 263,000 kişi işten çıkarıldı.

Sektörel Bazda İşten Çıkarmalar

İşten çıkarmalar sektörel bazda incelendiğinde, perakende sektöründe faaliyet gösteren teknoloji şirketlerinde 6,916 kişi, tüketim sektöründe 6,490 kişi ve finans sektöründe 4,335 kişi işten çıkarıldı.

Yapay Zeka İşten Çıkarmalarda Etkili

Yapay zeka, teknoloji şirketlerindeki işten çıkarmalarda önemli bir rol oynuyor. Özellikle Google gibi şirketler, geliştirdikleri teknolojiler sebebiyle personel azaltmaları gerçekleştiriyor.

Google, ocak ayında yaptığı açıklamada, “Her yıl, reklam müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için ekibimizi yapılandırma sürecinden geçiyoruz. Müşterilerimizi doğru uzman ekiplerle eşleştirme amacıyla iş kollarını ortadan kaldırıyoruz ve etkilenen çalışanlara başka pozisyonlara başvurma imkanı sunuyoruz.” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Exit mobile version