Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı Kuruluyor

MEB ile Optimal Proje Yönetimi Arasında Sanal Gerçeklik Uygulama Protokolü İmzalandıHaberin BaşlıklarıMEB ile Optimal Proje Yönetimi Arasında Sanal Gerçeklik Uygulama Protokolü İmzalandıOkullarda Sanal Gerçeklik Uygulamaları YaygınlaşacakÖğretim Programlarına Sanal Gerçeklik DesteğiÜç Boyutlu Öğrenme Ortamlarına Geçiş SüreciEğitim Programlarının Desteklenmesi Okullarda Sanal Gerçeklik Uygulamaları Yaygınlaşacak MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Optimal Proje Yönetimi ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş ile […]

Sanal Gerceklik Uygulama Sinifi Kuruluyor

MEB ile Optimal Proje Yönetimi Arasında Sanal Gerçeklik Uygulama Protokolü İmzalandı

Okullarda Sanal Gerçeklik Uygulamaları Yaygınlaşacak

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Optimal Proje Yönetimi ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş ile birlikte ‘Eğitim Sisteminde Sanal Gerçeklik Uygulamalarına Yönelik Uygulama ve İş Birliği Protokolü’ imzaladı. Bu protokol kapsamında, Düzce Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’nde ‘Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı’ hayata geçirilecek. Bu sınıfta, gelişmiş bilgisayarlar, VR gözlükler ve özel yazılım desteği sunulacak. Ayrıca bu uygulamanın süreç içerisinde zenginleştirilerek Genel Müdürlüğe bağlı tüm okullarda yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

Öğretim Programlarına Sanal Gerçeklik Desteği

Bu protokol sayesinde, sanal gerçekliğin öğretim yöntemlerinin bir parçası haline gelmesi hedeflenmektedir. Türkçe dil desteğine sahip nitelikli yazılımların öğretim programlarına kazandırılması planlanmaktadır. Ayrıca, astronomi, uzay bilimleri, biyoloji, fizik, kimya, coğrafya gibi alanlarda kullanılmak üzere sanal gerçeklik gözlükleri ve araçlarıyla eğitim modüllerinin oluşturulması amaçlanmaktadır.

Üç Boyutlu Öğrenme Ortamlarına Geçiş Süreci

Protokol, üç boyutlu öğrenme ortamlarına geçiş sürecine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilere daha etkili ve ilgi çekici bir öğrenme deneyimi sunulması hedeflenmektedir. Bu uygulama, öğrencilerin ders içeriklerini daha etkili bir şekilde anlamalarını ve öğrenmelerini desteklemeyi amaçlamaktadır.

Eğitim Programlarının Desteklenmesi

Protokol kapsamında, astronomi ve uzay bilimleri, biyoloji, fizik, kimya, coğrafya alanlarında öğretim programlarının desteklenmesi planlanmaktadır. Bu sayede, öğrencilere daha görsel ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunulması hedeflenmektedir. Ayrıca, öğrencilerin bu konulardaki ilgi ve motivasyonlarının artırılması amaçlanmaktadır.

Exit mobile version