Oecd, Türkiye Ekonomisi İçin 2021’de Yüzde 2,9, 2022’de Yüzde 3,1 Büyüme Öngörüyor

Türkiye Ekonomisi OECD Tahminlerine Göre Büyümeye Devam EdiyorHaberin BaşlıklarıTürkiye Ekonomisi OECD Tahminlerine Göre Büyümeye Devam EdiyorOECD’nin Türkiye Ekonomisi Büyüme TahminleriKüresel Ekonomik Büyüme ve Türkiye’nin Yeri2023 Yılında Türkiye EkonomisiKüresel Ekonomik Büyüme ÖngörüleriEnflasyonist Süreç ve Gelecek Öngörüleri OECD’nin Türkiye Ekonomisi Büyüme Tahminleri OECD, kasımdaki tahminlerine göre, Türkiye ekonomisinde bu yıl için büyüme öngörüsünü değiştirmedi, 2025 için yüzde […]

Oecd Turkiye Ekonomisi Icin 2021de Yuzde 29 2022de Yuzde 31

Türkiye Ekonomisi OECD Tahminlerine Göre Büyümeye Devam Ediyor

OECD’nin Türkiye Ekonomisi Büyüme Tahminleri

OECD, kasımdaki tahminlerine göre, Türkiye ekonomisinde bu yıl için büyüme öngörüsünü değiştirmedi, 2025 için yüzde 0,1 düşürerek yüzde 3,1’e revize etti.

Küresel Ekonomik Büyüme ve Türkiye’nin Yeri

OECD, bu yıl için küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,7’den yüzde 2,9’a yükseltti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,9 büyüyeceğini ve gelecek yıl ise yüzde 3,1 büyüyeceğini öngörüyor.

2023 Yılında Türkiye Ekonomisi

2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,1 büyüdüğü açıklandı. Bu büyüme, diğer G20 ülkeleri arasında dikkat çekici bir performans sergiliyor.

Küresel Ekonomik Büyüme Öngörüleri

OECD’nin raporuna göre, küresel ekonomideki büyümenin bu yıl yüzde 2,9 olacağı ve 2025’te finansal koşulların da iyileşmesiyle yüzde 3’e yükseleceği öngörülüyor.

Enflasyonist Süreç ve Gelecek Öngörüleri

Enerji ve gıda fiyatlarındaki gerileme ve sıkı para politikasına bağlı olarak enflasyonun düşüş gösterdiği belirtiliyor. Ancak çekirdek enflasyonun hala yüksek seyretmesi gelecek için belirsizlik yaratıyor. Özellikle Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimlerin enflasyonda yukarı yönlü baskı oluşturma riski bulunuyor.

Orta Doğu’dan Asya, Avrupa ve Amerika’ya petrol ve gaz tedarikinde kilit rotalardaki trafiğin kesintiye uğraması halinde enerji fiyatlarında artış görülebilir, bu da küresel ekonomik büyümeye zarar verebilir ve enflasyon baskılarını artırabilir.

Exit mobile version