Müslümanlar Hindistan’da Eğitim ve İş Hayatında Ayrımcılığa Uğruyor

BM Danışma Statüsüne Sahip Sivil Toplum Kuruluşu: Hindistan’da Müslümanlar Ayrımcılığa UğruyorHaberin BaşlıklarıBM Danışma Statüsüne Sahip Sivil Toplum Kuruluşu: Hindistan’da Müslümanlar Ayrımcılığa UğruyorBM Danışma Statüsüne Sahip Sivil Toplum Kuruluşundan AçıklamalarEğitim ve İş Hayatında AyrımcılıkOkul Yasağı ve Müfredat Ayrımcılığıİş Hayatındaki Ayrımcılık BM Danışma Statüsüne Sahip Sivil Toplum Kuruluşundan Açıklamalar Birleşmiş Milletlerde (BM) danışma statüsüne sahip Chicago merkezli […]

Muslumanlar Hindistanda Egitim ve Is Hayatinda Ayrimciliga Ugruyor

BM Danışma Statüsüne Sahip Sivil Toplum Kuruluşu: Hindistan’da Müslümanlar Ayrımcılığa Uğruyor

BM Danışma Statüsüne Sahip Sivil Toplum Kuruluşundan Açıklamalar

Birleşmiş Milletlerde (BM) danışma statüsüne sahip Chicago merkezli sivil toplum kuruluşu Justice For All (Herkes İçin Adalet) Başkanı Abdul Malik Mujahid, Hindistan’daki Müslüman nüfusun durumuna ilişkin, “Müslümanlar eğitim ve iş hayatında ayrımcılığa uğruyor ve Hinduların gerisinde bırakılıyor. Ülkede Müslümanlara yönelik ayrımcılık, Müslümanların hayatını her geçen gün daha da zorlaştırıyor.” dedi.

Eğitim ve İş Hayatında Ayrımcılık

Mujahid, AA muhabirine, Hindistan’da Müslümanların eğitim ve iş hayatında kurumsal olarak maruz kaldığı ayrımcılığı değerlendirdi. Hindistan’da eğitimin kişinin sahip olduğu fırsatlara bağlı olduğunu belirten Mujahid, eğitimlerini yüksek puanla tamamlayan Müslümanların iş bulamadıklarını ve zorunlu eğitim gerektirmeyen işlerde istihdam edildiklerini söyledi.

Okul Yasağı ve Müfredat Ayrımcılığı

Hindistan’da birçok Müslümanın kuzeyde bulunan bölgelerde yaşadığını ve Urduca konuştuğunu kaydeden Mujahid, Müslüman çocukların Hintçe ve İngilizce öğrenmek için birden fazla okula gittiğini ve bu durumun eğitimde isteksizliğe sebep olduğunu ifade etti. Ayrıca sığır eti tüketen Müslümanlara karşı Hindu çocuklarda büyük ön yargı oluşturulduğunu belirtti.

İş Hayatındaki Ayrımcılık

Hindistan hükümetinin ülkede en büyük işveren olduğunu aktaran Mujahid, “Müslümanlar, Hindistan nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini oluşturuyor ancak sadece yüzde biri iş hayatında yer alıyor. Hindistan’ın en yüksek kastı olan Brahmanların ise Hindistan’daki oranı sadece yüzde 3,5, iş hayatındaki oranları ise yüzde 61.” diye konuştu. Ayrıca Müslüman iş adamlarına ve helal ürünlere karşı boykot uygulandığına işaret etti.

Kaynak: AA

Exit mobile version