Meb, Deprem İllerinde Çedes Projesi Uyguladı, Diyanet Görevlisiyle Yıllık Plan Hazırladı

MEB Raporu: Deprem Bölgelerinde Gerçekleştirilen ÇEDES ProjeleriHaberin BaşlıklarıMEB Raporu: Deprem Bölgelerinde Gerçekleştirilen ÇEDES ProjeleriDeprem Bölgesi İlleri RaporuRapordan Bazı BilgilerAdıyaman, Diyarbakır, Hatay ve Kahramanmaraş’taki FaaliyetlerAdıyamanDiyarbakırHatayKahramanmaraşÇEDES Nedir? Deprem Bölgesi İlleri Raporu Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan “Deprem Bölgesi İlleri Raporu”na göre, afet bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile yürütülen “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) çalışmaları […]

Meb Deprem Illerinde Cedes Projesi Uyguladi Diyanet Gorevlisiyle Yillik Plan

MEB Raporu: Deprem Bölgelerinde Gerçekleştirilen ÇEDES Projeleri

Deprem Bölgesi İlleri Raporu

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan “Deprem Bölgesi İlleri Raporu”na göre, afet bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile yürütülen “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) çalışmaları gerçekleştirildi. Raporda, 6 Şubat depremlerinin vurduğu 11 ildeki faaliyetler detaylı bir şekilde ele alındı.

Rapordan Bazı Bilgiler

Adıyaman, Diyarbakır, Hatay ve Kahramanmaraş’taki Faaliyetler

Adıyaman

Adıyaman’da deprem analizi gerektiren eğitim yapılarının sayısı 51 olarak belirtildi. Deprem sonrası ağır hasarlı, acil yıkılacak, yıkık eğitim yapısı sayısı ise 97 oldu. Ayrıca, aralarında Kuranıkerim kurslarının da olduğu 168 kurs açıldı.

Diyarbakır

Deprem sonrasında, Diyarbakır’da 25 okulda “değerler eğitimi” çalışmaları yapıldı. Üstelik, örnek yıllık faaliyet planı doğrultusunda, il koordinatörü, diyanet görevlisi ve gençlik spor temsilcisi ile bir araya gelinerek ortak yıllık faaliyet planı hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Hatay

Hatay’da oluşturulan geçici barınma alanlarında öğrencilerin travmayı atlatmalarını sağlamak için çeşitli dernek ve vakıflarla işbirliği yapıldı. Psikolojik destek çalışmaları, il genelinde yoğun bir şekilde yürütüldü.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’taki tespitler sonucunda, 83 okulun kullanılamaz durumda olduğu belirlendi. Psikososyal destek çalışmaları kapsamında bin 74 öğretmen görevlendirildi ve çok sayıda öğrenciye ve veliye ulaşıldı.

ÇEDES Nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ÇEDES projesi kapsamında “manevi danışman” olarak görevlendirilen imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kuran kursu hocaları, MEB okullarındaki öğrencilere “değerler eğitimi” veriyor.

Exit mobile version