Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu

MEB, 2025-2026 Eğitim Yılı Takvimini Öğretmen Atamaları ve Sınavlarla Duyurdu

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi: 10 Kasım’ın Önemi ve Ara

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi: 10 Kasım’ın Önemi ve Ara Tatil Düzenlemeleri

Eğitim Takvimi Hakkında Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi ile ilgili basında yer alan spekülasyonlara yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı medya organları ve sosyal medya platformlarında, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nün 1’inci dönem ara tatili kapsamına alınmasıyla ilgili iddiaların yersiz olduğu ifade edildi.

Ara Tatillerin Uygulanma Şekli

Bakanlık, son üç eğitim öğretim yılında (2022-2023, 2023-2024 ve 2024-2025) ara tatillerin okul açılışının ardından 9’uncu hafta sonunda gerçekleştirildiğini hatırlattı. 2025-2026 eğitim öğretim yılında ise bu uygulamanın devam edeceği belirtildi. Ayrıca bu döneme ait Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği gereğince, 3-7 Kasım 2025 tarihleri arasında ortak yazılı sınav haftası olması nedeniyle ara tatilin bu tarihe denk gelemeyeceği vurgulandı.

10 Kasım ve Anma Etkinlikleri

Bakanlık, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 1’inci dönem ara tatilinin 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında olacağını ve 10 Kasım’ın Pazar gününe denk geldiğini açıkladı. Bu sebeple, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak amacıyla 4-8 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenleneceği, 10 Kasım’da ise geniş katılımlı anma programlarının yapılacağı belirtildi.

Eğitim Sisteminin Yasal Çerçevesi

Açıklamada, 2025-2026 eğitim öğretim yılı 1’inci dönem ara tatilinin 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında planlandığı vurgulandı. Ara tatilin ertelenmesi durumunda, 11’inci haftaya kayacağı ve bu durumun, birinci dönem sonu ile ara tatil arasındaki süreyi kısaltacağı ifade edildi. Eğitim takvimi hazırlanırken pedagogik gerekçelerin yanı sıra yasal zorunluluklar, resmi ve dini bayramlar, hafta sonları, ortak sınavlar, merkezi sınav tarihleri, öğretmen eğitim süreçleri ve müfredat dengesi gibi çok sayıda parametre göz önünde bulundurulmaktadır.

İlgili Haber  Ocak Ayı Eğitim Seferberliğine Devam Kararı Aldılar

Eğitim Programlarında Tarih Bilincinin Önemi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, öğrencilerin tarih ve değerlerle ilgili eğitim alması için yapılan çalışmaların önemine de vurgu yapıldı. Bakanlık, bu yaklaşımın eleştirilmesinin yanlış bir niyet okumadan ibaret olduğuna dikkat çekti. 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine ilişkin spekülasyonların iftira ve karalama kampanyası olarak değerlendirildiği ifade edilerek, halkın bu tür haberlere itibar etmemesi rica edildi.

Sonuç

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemine yönelik karalamalara karşı durarak, öğrenci ve öğretmenlerin eğitimi ve geleceği konusundaki kararlılığını sürdürmektedir. Eğitimdeki değişiklikler, atamalar, sınav takvimi ve müfredat değişiklikleri gibi önemli unsurların dikkatlice planlandığı vurgulandı. Eğitim kurumlarının tüm paydaşlarının bu dönemde birlik ve beraberlik göstermesi büyük bir öneme sahiptir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Zorunlu Eğitim Süresi Değişiyor mu? Lise Eğitimi Kısalacak Mı? Bakan
Sıradaki Haber Lise Süresi 2 Yıla İniyor: MEB’den Yeni Müfredat ve Sınav Takvimi Açıklaması