Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu

Kenyatta Üniversitesi Akademisyenlerinden BARÜ’de Yeni ve Özgün Başlık Oluşturma

Bartın Üniversitesi, Erasmus+ KA171 Programı kapsamında Kenya’dan Misafirleri AğırladıHaberin BaşlıklarıBartın

Bartın Üniversitesi, Erasmus+ KA171 Programı kapsamında Kenya’dan Misafirleri Ağırladı

BARTIN ÜNİVERSİTESİNİN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ FAALİYETLERİ

Bartın Üniversitesi (BARÜ), uluslararasılaşma hedefleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından organize edilen Erasmus+ KA171 proje faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Avrupa üye ülkeleri dışında da, küresel ölçekte hareketlilik imkânı sunan proje ile BARÜ, 40 ülkeye uluslararası hareketlilik imkânı sunuyor. Bu kapsamda BARÜ KA171 proje ortağı Kenya Cumhuriyeti’nin saygın üniversitelerinden biri olan Kenyatta Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Dr. Samuel W. Mwangi ile Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Sarah Tai Bett, BARÜ’de öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi.

ÖĞRENME DENYİMİNİN BİLİŞSEL KÖPRÜSÜ

Dr. Mwangi, BARÜ Edebiyat Fakültesi ile Sosyoloji Bölümü akademik personel ve öğrencileriyle görüşerek onlara bir sunum gerçekleştirdi. Mwangi, sunumunda Kenyatta Üniversitesi ve Kenya hakkında bilgiler verdi. Öğr. Gör. Sarah Tai Bett ise, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrenci ve akademisyenleri ile bir araya gelerek Hemşirelik Bölümü Erasmus Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Küçükkaya’nın organizatörlüğünde “Savaş, Kadın ve Çocuk Hakları” konulu önemli bir seminer gerçekleştirdi.

İLERİYE DÖNÜK HEDEFLER

Ayrıca KA171 projesiyle Kenya’ya ziyaret gerçekleştirmek üzere BARÜ’den iki akademisyen seçildi. Kenyatta Üniversitesinden ise bir değişim öğrencisinin BARÜ’de 2023-2024 bahar döneminde gelmesine karar verildi. Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesiyle birlikte bilgi birikiminin paylaşılmasının hedeflendiği hareketlilik kapsamında iş birliği ile ortak hareket edebilme kültürünün geliştirilmesi üzerinde duruluyor.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, uluslararasılaşma sürecinde önemli bir ilerleme kat ettiklerini ifade ederek, “Uluslararasılaşma hedefimizle kapılarımızı dünyanın dört bir yanından uluslararası öğrencilere açtığımız gibi tüm akademik ve idari insan kaynağımızın ufkunu açacak ve gelişimlerine katkı sunacak yurt dışı eğitim imkânlarını da artırmaya devam ediyoruz” dedi.

İlgili Haber  Tarımda Türkiye'ye Örnek Olan Liseye Hançer Okul Alanına Plent Tesisi Kurulacak.

Erasmus programlarıyla her geçen gün daha da artan yetkinliğimizi paydaşlarımızla iş birliği yaparak ileriye taşıdığımızı söyleyen Uzun, Yükseköğrenimde yenilikçi yaklaşımlar sürdürdüklerini belirtti.

BARÜ’nün uluslararasılaşma sürecindeki başarılarından dolayı Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ve diğer katkı sunan bileşenlere teşekkür eden Uzun, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine de teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Trump Yönetiminin Harvard’a Olan Müdahalesi DurdurulduHaberin BaşlıklarıTrump Yönetiminin Harvard’a Olan
Sıradaki Haber ABD’de Üniversite Eğitiminin Maliyetleri ve Etkileri Üzerine İnceleme