İş Dünyasında SKDM Stratejileri: Alarm Zilleri Çalıyor!

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) Türkiye’deki Sanayicileri Harekete GeçirdiHaberin BaşlıklarıSınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) Türkiye’deki Sanayicileri Harekete GeçirdiKarbon Nötr Bir Kıta HedefiSürecin DetaylarıUyum SüreciÖnemli Detaylar Ekonomist’te Karbon Nötr Bir Kıta Hedefi Avrupa Birliği’nin (AB) 2050 yılına kadar çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini desteklemek amacıyla başlattığı Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) Türkiye’deki sanayicileri harekete geçirdi. Kriterlere uyulmaması durumunda […]

İş dünyası SKDM için alarma geçti

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) Türkiye’deki Sanayicileri Harekete Geçirdi

Karbon Nötr Bir Kıta Hedefi

Avrupa Birliği’nin (AB) 2050 yılına kadar çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini desteklemek amacıyla başlattığı Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) Türkiye’deki sanayicileri harekete geçirdi. Kriterlere uyulmaması durumunda ihracat maliyetlerini yaklaşık yüzde 30 artırması beklenen bu düzenleme, pek çok sektörü alarma geçirdi.

Sürecin Detayları

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması, ilk etapta alüminyum, çelik, çimento, elektrik, gübre ve hidrojeni sektörlerini kapsayacak. 1 Ekim 2023 itibarıyla üç yıllık bir geçiş dönemi uygulaması ile yürürlüğe girecek olan bu düzenleme, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren mali yükümlülük de beraberinde getirecek.

Uyum Süreci

Türkiye’nin SKDM sürecini sorunsuz atlatması için, şirketlerin 2023-2025 yıllarını kapsayan bir hazırlık ve geçiş dönemi boyunca, karbon ölçümü yapmaları ve bu süreçte raporlama yapmaları gerekiyor. Bu süreçte sektörler, uyum sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Önemli Detaylar Ekonomist’te

Haberin ayrıntıları Ekonomist’in bu haftaki sayısında bulunabilir.

Sanayi fabrikası

Exit mobile version