Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
MassLab
MassLab
Reklam verin!

Eğitim Temasları: MEB Tekin Sri Lanka’da LGS, YKS ve Müfredatı Görüştü

Türkiye ve Sri Lanka Arasında Eğitimde Yeni İşbirlikleri Milli Eğitim

Türkiye ve Sri Lanka Arasında Eğitimde Yeni İşbirlikleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Sri Lanka Ziyareti

ANKARA (AA) – Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sri Lanka’da gerçekleştirdiği diplomatik temaslarla eğitim alanında yeni işbirliklerine zemin hazırladı.

Ekonomik ve Teknik İşbirliği Komisyonu Toplantısı

Bakan Tekin, "Ekonomik ve Teknik İşbirliği Komisyonu 3. Toplantısı" çerçevesinde, Sri Lanka’nın üst yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıya, Sri Lanka Başbakanı ve Eğitim, Yükseköğretim ve Mesleki Eğitim Bakanı Harini Amarasuriya, Dışişleri, Dış İstihdam ve Turizm Bakanı Vijitha Herath ve Bilim ve Teknoloji Bakanı Chrishantha Abeysena katıldı.

Eğitime Dair Değerlendirmeler

Görüşmelerde eğitim, ticaret, sanayi, bilim ve teknoloji gibi birçok alanda mevcut durum ve atılması gereken adımlar ele alınırken, özellikle eğitim alanında iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yapıldı. Tekin, Türkiye’nin eğitim parametrelerini ve eğitim sistemindeki gelişmeleri aktardı. Ayrıca, Türkiye’nin Sri Lanka ile eğitim işbirliklerine açık olduğunu belirtti ve sürdürülebilir projeler geliştirmeye yönelik güçlü irade sergilendiğinin altını çizdi.

Potansiyel Sektörler ve İşbirlikleri

Bakan Tekin, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirebilecek pek çok potansiyel sektörden bahsetti. Sri Lanka ile bilim ve teknoloji alanındaki işbirliklerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Tekin, Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği inovasyonların önemine dikkat çekti. İnsansız hava araçları, yazılım ve elektrikli yerli otomobil gibi alanlarda yapılan atılımlar, teknoloji transferi ve ortak projelerin geliştirilmesi açısından fırsatlar sunuyor.

Uluslararası İşbirliği ve Küresel Sorumluluklar

Bakan Tekin, Türkiye’nin işbirliği kurduğu ülkelerle tarihi bir devlet geleneğine dayandığını belirtti. "İlişkilerimizi güçlendirerek ülkelerin güçlü hale gelmesine ve dünya barışına hizmet etmeyi amaçlıyoruz." ifadesini kullandı. Ayrıca, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aldığı arabuluculuk rolünün önemini vurguladı.

İlgili Haber  Eğitim Öğretim sürecinin Mantığını Çağdaş Eğitim Anlayışıyla Bağdaşır Hale Getirdik.

Sonuç ve Gelecek Adımlar

Yusuf Tekin, "Dünyanın daha adil bir şekilde yönetilmesi gerektiğine inanan bir ülke olarak, tüm ülkelerle ilişkilerimizi güçlendirmeye yönelik adımlar atıyoruz." dedi. Sri Lanka ile kurulacak işbirliklerinin siyasi ve ekonomik manada yanı sıra dostluk ve müttefiklik açısından da güçlü olmasının önemine işaret etti.

Bu eğitim işbirliklerinin, öğretmen atamaları, sınav takvimi, müfredat değişikliği gibi konularda da karşılıklı anlayışı artırarak olumlu etkiler yaratacağı öngörülüyor. Türkiye’nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liseye Geçiş Sınavı (LGS) gibi önemli süreçlerinde, Sri Lanka ile yapılacak işbirliklerinin katma değer sağlayacağına inanılıyor.

Kaynak: AA

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Kardeş Okul Projesi: Nevşehir ve Tokyo Arasındaki Eğitim İş Birliği
Sıradaki Haber Eğitimde İş Birliği: Kardeş Okul Projesi İçin İl Eğitim Müdürü Ziyareti