Muharrem İnce’den LGS Sonuçlarına Dair Bağımsız Komisyon Önerisi
LGS Sonuçları Üzerine Tartışmalar
T24 Haber Merkezinde yer alan habere göre, Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklamasına yanıt olarak bağımsız bir komisyon kurulmasını önerdi. İnce, "Bu komisyonun sonuçları değerlendirmesi ve kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum," dedi.
MEB’den Yapılan Açıklamalar
15 Haziran’da yapılan LGS ile ilgili iddialar arasında sınav sorularının sınav bitmeden paylaşılması konusu öne çıktı. MEB, bu iddiaları doğrularken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınav kitapçığının bir görevli tarafından fotoğraflanıp PDF’ye dönüştürülerek dışarıya gönderildiğini ifade etti. MEB Basın Müşaviri Yılmaz Güney, soruların 11:57’de WhatsApp üzerinden paylaşıldığını belirterek, "Sınav güvenliğini tehlikeye atan bir durum söz konusu değil," açıklamasında bulundu.
MEB, sınav sonuçlarının "şaibeli" olduğuna dair iddialara karşı, "Ülke genelindeki 544 okuldan 719 öğrencimiz tam puan almıştır. 2025 yılı LGS, geçmiş yılarda olduğu gibi ölçme-değerlendirme ilkelerine uygun, şeffaf ve denetime açık bir şekilde gerçekleştirilmiştir," yanıtını verdi.
İnce’nin Önerisi ve Gönüllülüğü
MEB’in açıklaması sonrası Muharrem İnce, sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: "MEB’in LGS sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, herhangi bir ile veya okula yığılmanın olmadığını belirtiyor. Şeffaflık ve inandırıcılık açısından bağımsız bir komisyonun kurulması ve bu komisyonun sonuçları kamuoyuna açıklaması gerektiğini düşünüyorum. Bir öğretmen olarak bu komisyonda çalışmaya gönüllü olduğumu da ifade ediyorum."
Diğer İlgili Bağlantılar
- TIKLAYIN: LGS soruları çalındı" iddialarına MEB’den yanıt: Sınav güvenliğini tehlikeye atan bir durum söz konusu değil
- TIKLAYIN: LGS soruları sınav bitmeden paylaşıldı: 2 saat kala WhatsApp grubuna düştü
- TIKLAYIN: CHP’li Özçağdaş’tan Bakan Tekin’e soru önergesi: LGS devam ederken ilk oturum sınav kitapçığı nasıl paylaşılmıştır?
Bu kapsamda, LGS sonuçlarının değerlendirilmesi ve sınav süreçlerinin güvenliği açısından bağımsız bir komisyon önerisi, eğitim ve öğretim politikaları açısından büyük bir önem taşımaktadır. Özelikle öğretmen atamaları, müfredat ve yönetmelikler gibi konuların da bu süreçte göz önünde bulundurulması gerektiği düşünülmektedir.