Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu

Değerleme Farkı Birleşme Ve Satın Almalarda En Büyük Engeli Oluşturuyor

Bain & Company Küresel Birleşme ve Satın Alma Raporu: Değerlemeler

Bain & Company Küresel Birleşme ve Satın Alma Raporu: Değerlemeler Arasındaki Farklar, Anlaşmaların Önündeki En Büyük Engeli Oluşturuyor

Raporun Genel Sonuçları

Bain & Company’nin altıncı Küresel Birleşme ve Satın Alma Raporu’na göre, toplam birleşme ve satın alma pazarı 2023 yılında son on yılın en düşük seviyesi olan 3,2 trilyon dolara geriledi. Rapor, değerlemeler arasındaki farkların birleşme ve satın almaların önündeki en büyük engel olduğunu ortaya koydu. Ayrıca anlaşma katsayılarının son 15 yılın en düşük seviyesi olan 10,1 katla büyük bir düşüş yaşadığı belirlendi.

Gelecek Projeksiyonları

Rapora göre, geçen yıl piyasaya çıkmayan varlıkların birçoğunun 2024 yılında aktif anlaşma yapımına yön vereceği öngörülüyor. Bu yıl alıcıların gözünün büyüyen anlaşma birikiminde olacağı belirtilirken, likidite ihtiyacı bazı satıcıları motive ederken, diğerlerinin portföylerini yeniden şekillendirirken varlıklarını elden çıkaracağına dikkat çekildi.

Teknoloji Alanındaki Düşüş

Rapora göre, teknoloji alanındaki birleşme ve satın almalardaki çöküş, stratejik anlaşmaların önündeki en büyük engel oldu. Medyan değerlemelerin 2021’in en yüksek seviyesi olan 25 kattan 2023’te 13 kata düştüğü, teknoloji anlaşmalarının değerinin yaklaşık %45 azaldığı belirlendi.

Türkiye’deki Durum

Bain & Company Türkiye Ortağı Volkan Kara’ya göre, Türkiye’deki birleşme ve satın alma işlemleri, küresel yavaşlamaya paralel olarak yaklaşık %15-30 oranında azaldı. İşlemler üç ana tema altında toplandı: ana hissedarların hisse geri alımına eğilimi, enerji dönüşümü ve ESG yatırımlarına katılım, aktif portföy yönetimi için elden çıkarmalar.

Sınırda Karbon Düzenlemesi

Bain & Company Türkiye’den Sorumlu Yönetici Ortağı Onur Candar, AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının Türkiye’deki birleşme ve satın alma işlemlerine yeniden etkili bir rol oynaması beklentisini dile getirdi. Yüksek faiz oranları, finansman erişimi ve bölgedeki belirsizlikler nedeniyle, Türkiye’deki enerji ile ilgili anlaşmaların küresel piyasalardaki eğilimleri yansıtacak şekilde durağanlaştığına dikkat çekti.

İlgili Haber  Elektrikli Şarj İstasyonları Üretiminde İddialıyız!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bitcoin’de Yeni Rekor ve Pazar TrendleriHaberin BaşlıklarıBitcoin’de Yeni Rekor ve
Sıradaki Haber Bitcoin Rekorunu Tazelemek: Yeni Zirveye Ulaşma Yolculuğu